Pimeco vol un nou pla director d’equipaments comercials (PECMA) més restrictiu – Pimeco

Pimeco vol un nou pla director d’equipaments comercials (PECMA) més restrictiu

Pimeco vol un nou pla director d’equipaments comercials (PECMA) més restrictiu

Considera excessiva la quantitat de m2 que podran tenir les noves grans superfícies

L’Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca, Pimeco, es partidària d’un nou Pla Director d’Equipaments Comercials (PECMA) encara més restrictiu que el que ha dissenyat el Consell de Mallorca. Des de la Patronal celebren la nova normativa que regularà la construcció de noves superfícies comercials durant els pròxims 25 anys. El president de Pimeco, Toni Fuster, destaca que “el nou PECMA era una eina molt reclamada des de fa molts d’anys pels comerciants perquè regularà la construcció de superfícies comercials durant els pròxims 25 anys”. No obstant això, Fuster afegeix que “des de Pimeco esperàvem que la nova normativa fos encara més restrictiva”.

El Consell preveu limitar a 40.000 m2 com a màxim les construccions de nous grans comerços a Palma i Marratxí. “Des de Pimeco, ho considerem encara excessiu. A nosaltres ens agradaria que no se’n poguessin construir més de nous i, en cas de no poder evitar-ho, degut a la normativa europea, que el màxim fossin 10.000 m2”, diu Fuster. A Inca i a Manacor, amb la nova normativa que ha dissenyat el Consell de Mallorca es permetrà la creació de noves superfícies comercials de fins a 13.000 m2. Toni Fuster explica que “a la Part Forana també ens agradaria que no es permetés la construcció de nous centres comercials o que tinguessin com a màxim una superfície de 2.500 m2”.

El president de Pimeco diu que des de la patronal “vigilaran que la normativa que marqui el nou PECMA en quan a plans de mobilitat del nous centres, pàrkings, serveis… es compleixin al 100%”. La Patronal també demana al Consell de Mallorca que faci polítiques que ajudin a protegir i fer créixer el petit i mitjà comerç davant els interessos de grans multinacionals.

Compartir

Premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

<< >>