Pimeco demana a l’Ajuntament de Palma que torni a obrir el Born a la circulació de tots els vehicles – Pimeco

Pimeco demana a l’Ajuntament de Palma que torni a obrir el Born a la circulació de tots els vehicles

Pimeco demana a l’Ajuntament de Palma que torni a obrir el Born a la circulació de tots els vehicles

Almanco durant els mesos de temporada baixa: d’octubre a març

La patronal del petit i mitjà comerç de Palma, PIMECO, suma forces amb els veïnats i restauradors de la zona des Born de Palma i demana a l’Ajuntament de Palma canvis en la circulació. Reclamen a Cort que permeti l’accés de tots els vehicles a la zona, almanco, des del mes d’octubre fins al mes de març. En cap cas els comerciants pretenen recuperar els aparcaments al carrer (això ha de continuar essent EXCLUSIVAMENT pels veïnats) però si veuen necessari permetre l’entrada als cotxes pel carrer d’Antoni Maura i Tous i Maroto per accedir al carrer de Constitució.

Segons PIMECO hi ha molts de ciutadans que, per problemes de mobilitat o edat, necessiten arribar en cotxe fins a la porta de la botiga, establiment o, fins i tot a Correus, i amb aquesta prohibició no ho poden fer. La mesura també ha desviat a molts consumidors cap a altres barris o zones de la ciutat per la impossibilitat d’accés directe a les botiques i restaurants. Des de la patronal, entenen la limitació durant els mesos de més afluència turística però reclama una major permissivitat de l’ajuntament els mesos de tardor, hivern i primavera.

La mesura, que va posar en marxa el consistori palmesà el mes de juliol de 2016, només permet l’accés a la zona al transport públic, als residents amb tarjeta ACIRE de la zona centre, als vehicles de mercaderies, motos, bicicletes i, vehicles de seguretat i de persones amb mobilitat reduïda. La resta dels vehicles ténen prohibt l’accés al Passeig des Born des de l’autovia del Llevant, obligant-los a entrar al centre de Palma per l’Avinguda d’Argentina. Una modificació establerta al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i que pretenia, segons l’ajuntament, que deixassin d’entrar cap al Born gran part dels 4.500 vehicles diaris que transitaven pel Passeig. Això pels comerciants i restauradors també ha significat fer minvar les vendes un 40 per cent. D’ençà que es va prendrer la mesura, alguns petits comerços i restaurants han hagut de tancar i avui en dia encara els locals són buids.

Compartir

Premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

<< >>