LA PRODUCCIÓ DE VI A MALLORCA CAU UN 25% RESPECTE L’ANY PASSAT PERÒ LA QUALITAT EXCEL·LENT ES MANTÉ INTACTA – Pimeco

LA PRODUCCIÓ DE VI A MALLORCA CAU UN 25% RESPECTE L’ANY PASSAT PERÒ LA QUALITAT EXCEL·LENT ES MANTÉ INTACTA

LA PRODUCCIÓ DE VI A MALLORCA CAU UN 25% RESPECTE L’ANY PASSAT PERÒ LA QUALITAT EXCEL·LENT ES MANTÉ INTACTA

Les bodegues de Petits Cellers han produït enguany 2.300.000 litres de vi

Durant aquest 2020, les bodegues associades a Petits Cellers han produït 2.300.000 litres de vi. Les 42 bodegues associades a Petits Cellers han presentat, avui a les bodegues de Son Juliana, el balanç de la verema d’enguany. Segons els celleters, la producció de vi ha minvat, enguany, un 25% respecte l’any passat però la qualitat excel·lent del vi produït a Mallorca es manté intacta.

 Els 42 cellers associats a Petits Cellers produeixen pràcticament la meitat de tot el vi que es produeix a Mallorca. D’aquests 2.300.000 litres de vi, el 57% és vi negre (amb1.330.000 litres produïts); un 32,4% és vi blanc (amb 745.000 litres); el 10% és vi rosat; i el 1% vi espumós i dolç.

El president de Petits Cellers, Guillem Vicens, ha destacat que la producció de vi blanc s’incrementa any rere any perquè “és un vi que cada vegada té més demanda”. Vicenç també ha explicat que “el client estranger és un client molt bo per als cellers mallorquins i que enguany ha estat un any complicat per als cellers degut a la crisi provocada per la COVID19, que ens ha suposat unes pèrdues en els ingressos d’un parell de milions d’euros”. “Alguns cellers han hagut de limitar la producció perquè el seus productes no han tengut la sortida que tenien”, ha explicat Vicens.

Petits Cellers produeix vins amb la Denominació d’Origen de Pla i Llevant, la Denominació d’Origen de Binissalem; la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra  de Mallorca, i la Indicació Geogràfica Protegida Illes Balears. De la producció de Petits Cellers un 11% ha estat per a la DO Pla i Llevant; un 13%, per a la DO de Binissalem; i un 60%, vi de la Terra de Mallorca.

Compartir

Premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

<< >>