Junts som GRANS – Pimeco

Junts som GRANS

Junts som GRANS

Si ens agrada el caràcter que dóna el petit comerç al poble per què no contribuïm a que funcioni?

El petit comerç necessita el suport de la societat per fer-se fort, mantenir la idiosincràsia i dinamitzar la vida social dels nostres pobles i ciutats

No conec a ningú a qui no li agradi passejar i contemplar aparadors de petits comerços. Veure façanes cuidades, moviment dins els edificis. Vida. No conec a ningú a qui no li agradi descobrir la idiosincràsia pròpia de cada poble a través de la xarxa de comerç. Els carrers més atractius turísticament i per passejar de la majoria de pobles i ciutats són els que concentren un bon grapat de petits comerços que el fan entranyable.

Sí conec a molts que passegen pels carrers a on es concentren els petits comerços però no hi entren. Només contemplen o miren i es proven, i després es compren el que hi han vist a través d’internet o a grans establiments per estalviar-se alguns euros. Està clar que tothom pot fer el que vulgui amb els seus doblers i ganes de comprar però crec que és interessant fer una reflexió profunda ara que està tan de moda lamentar públicament el tancament de petits comerços entranyables i emblemàtics, que han mantingut i donat caràcter a carrers o barris sencers durant dècades. Si ens agrada el caràcter que imprimeixen els petits comerços als carrers per què no contribuïm a que funcionin? És una gran pregunta que hauríem d’intentar contestar tots.

Com a president de la Patronal de Petit i Mitjà Comerç, Pimeco, no puc contar la de vegades que m’han demanat com han anat les vendes aquest estiu. “Ha anat millor que l’any passat?”. I la resposta és que no. Les vendes durant l’estiu -de juny a octubre- han davallat una mitjana d’un 15% respecte al mateix període de l’any passat. Fins i tot a alguns barris de Palma, com a la zona del barri de La Soledat o dels carrers General Riera o Aragó, aquesta davallada ha arribat al 18%. També han notat una disminució en les vendes a la majoria de pobles de la Part Forana. Ja és una tendència, que les vendes davallin al nostre sector. Entre les causes, destaquen la davallada del nombre de turistes i el fet que els qui ens visiten gasten menys doblers que abans. Tampoc han ajudat altres factors com el Mundial de Futbol, que la calor va arribar tard o la liberalització dels períodes de rebaixes.

M’agrada dir que, avui en dia, als petits comerços ja no es despatxa com fa uns anys; que avui en dia es ven. Això significa que per captar consumidors hem d’aconseguir convèncer davant una competència immensa. Avui en dia, el repte per a molts petits i mitjans comerciants ja no és fer doblers sinó sobreviure. No haver de baixar la persiana. Per aconseguir-ho és molt important conscienciar als consumidors que ells són clau per mantenir-nos vius. El petit comerç necessita el suport de la societat per fer-se fort, per fer-se gran i contribuir a mantenir la idiosincràsia i dinamitzar la vida social dels nostres pobles. JUNTS SOM GRANS.

 

Toni Fuster

President PIMECO

Compartir

Premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

<< >>